Vilken typ av handdesinfektion kan man verkligen lita på?

Coronaviruset finns överallt. Under en pandemi vill man ha så rena händer som möjligt. Kan jag lite på handdesinfektion?

Den frågan hör man ställas då och då. Det handlar ju inte om en vanlig influensa som i värsta fall kan leda till att du måste få sjukhusvård. Hela samhället kan krascha. HANDSPRIT hjälper oftast inte mot VIRUS.

handdesinfektionsmedel

En antibakteriell tvål kan vara ett bra alternativ mot handdesinfektion handsprit mot virus

Du kan använda tvål hemma istället. Du vet säkert redan att handsprit mot virus inte fungerar.

Vissa bakterier överlever en spritning. Några av våra vanligaste virussorter är immuna mot handsprit.

bakteriedödande

Virussorter av den typen klarar sig ändå. Har man otur så kan man få coronasmitta utöver det. Har du provat Forte eller Smittstopp än?

Om du ska välja mellan en antibakteriell tvål och handsprit mot virus är det säkrare med tvålen. Om du använder handtvätt på ett bra sätt så får du det bästa skyddet.

Så lätt är det att desinficera ytor på rätt sätt

God desinfektion avgörs ofta av hur väl du har implementerat rutinen. Du måste använda tvålen länge för att du ska få någon effekt av handdesinfektion. 20 sekunder är kortast tid.

Du måste alltid tvätta händerna. Det här är något du bör ta för vana att göra. Vem som helst kan ha influensasymtom.

Tänk på att göra rent dörrar handtag

Låt oss säga att du är duktig med handtvätt och att du får ett gott virusskydd på detta sätt. antibakteriell Det tjänar ju ingenting till att tvätta händerna om handtagen är fulla av virus. Så kan du ju inte göra.

Du kan få bakteriefria handtag med en antibakteriell spray. Använd sprayen där du tycker att det passar.

Sprayen kan även användas på möbler. Då minskar du smittan. Man har sett att det nya viruset kan leva i flera dagar. Sprayen löser det problemet.

Så ska du sköta din handdesinfektion

Jobba med handtvätt och tvål. På så sätt blir handsprit virus överflödigt. Med en vattenbaserad handdesinfektion har du allt som du behöver.