Känner du igen symtomen och vet att du har smittats av coronavirus?

Det luriga med coronavirus är att du kan ha det utan att ens veta om att du är smittad. De flesta vet vad coronavirus är idag. Nu vet vi till exempel att barn kan smittas av coronavirus.

Dessutom har det visat sig att djur kan smitta människor. Det är inte så svårt som man kan tro. Om du är ute och går med din hund och träffar någon som vovven tycker om kan det leda till att hunden hälsar på den andra personen med sin tunga.

handsprit

Efter mötet kanske du också får en blöt puss av jycken och då kan smittan vara ett faktum. Du har förvandlats till en smittbärare. Corona skiljer sig en hel del från influensa.

De flesta känner till en vanlig influensa. Med cononavirus rör det sig om upp till två veckor och flera dagar på objekt. Det är lätt att smitta även om man vidtag åtgärder.

Vad är symtomen då du har smittas av coronavirus?

Det finns förstås symtom som vi nu känner till som symtom för Corona smitta. Feber är ett vanligt symtom. Om du har en kombination av dessa två är det ganska rimligt att tro att du kan ha smittats. Rekommendationen är då att man stannar hemma.

Vissa tror att de har drabbats av influensa istället. Man kan få ont i lederna. Andra symtom kan vara andnöd. Vid andningsbesvär måste du söka hjälp. Rätt diagnos i rätt tid kan rädda liv.

Alla reagerar olika på cononavirus

Symtomen varierar vid coronavirus. Vissa människor kan tappa luktsinnet om de blir smittade, det händer ofta i USA. Det har vi inte sett i samma utsträckning i Sverige men kanske kommer att bli aktuellt under kommande veckor och månader.

Dessutom kan olika medlemmar av samma familj reagera på olika sätt trots att alla smittas. Det är olika hur svårt sjuk man blir.

Behöver du testa dig?

Kanske är det dags, särskilt om du har flera symtom samtidigt? Testar du dig så kan du kanske få cononavirus bekräftat och vidta rätt åtgärder. Då vet du i alla fall hur det ligger till.

Kanske jobbar du ändå hemifrån och då kanske du inte behöver testa dig. Se till att inte umgås så mycket med andra när du är sjuk. En tid senare är man frisk och då behöver man inte isolera sig längre.

Glöm inte bort att dricka mycket vatten. Det är möjligt att hjälpa det egna immunförsvaret genom att äta C-vitamin. Den som är smittad kan öka den dagliga dosen av C-vitamin.

Många i USA har börjat att konsumera kolloidalt silver flera gånger om dagen för att försöka att bekämpa corona. antibakteriell spray Man kan köpa det i Sverige också.

Kolloidalt silver kan användas för att spraya grönsaker och frukt från affären och låta självtorka. Medlet dödar alla virus. Kunderna uppskattar IONplus och Holistic.