Bjud dina vänner på sockerdricka

Det är vanligt med barn på familjedagar. Då är det viktigt att det finns drycker som passar alla. En dryck som kommer väl till pass för flera saker är sockerdricka. Det är en utmärkt dryck att servera i bålet.

Alla gillar sockerdricka

champis

Sockerdricka är det naturliga valet för läsk. Det är klassiskt svenskt. LäskEN smakar inte riktigt på samma sätt idag som den gjorde än gång i tiden.

Alla gillar den. En söt dryck, helt enkelt. Men kanske blir det lite för sött om du köper på flaska. Du kan välja att göra en egen variant med mindre socker.

Prova Aromhusets läskkoncentrat som innehåller 80 % mindre socker. Aromhuset säljer också en serie produkter som är helt fri från socker. Du hittar dem hos ALLT-FRAKTFRITT.SE.

Läskoncentrat istället för läsk från butiken

Om du har en läskmaskin så kan du snabbt göra sockerdricka. Allt du behöver är rätt essens och sedan så skapar du ditt eget bubbelvatten. Du kan styra smaken på det sättet. Det kan passa bra i alla sammanhang.

Det är korsningen av päron och citron som ger den unika smaken i sockerdricka. Många kommer nog ihåg Saturnus sockerdricka. Idag använder Aromhuset samma essen i sina koncentrat.

En bål som bara smakar läsk är inte särskilt god. Då är det inte så dumt att välja att använda lite mindre läskkoncentrat då du gör din egen läsk. Sedan är det bara att blanda. Om haft i alkohol i bålet ska du inte servera det till barnen.

Hur mycket smaksatt mineralvatten kan du dricka?

Sockerdrickan får oftast stryka på foten när vi minskar sockerkonsumtionen. Det finns andra sätt.

Om det är smakerna som du gillar kan du köpa Aromhusets smaker.

Aromhusets motto är “som det skall smaka”.

Mineralvatten som smaksätts är inte farligt. Sockerdricka Socker är inte bra i för stora doser, annars är det ingen fara. Det är avgörande hur mycket socker du får i dig. Den som inte äter socker på ett tag upplever starkare smaker och kan på så vis uppskatta smakessenserna.

Servera snyggt

Mycket handlar om hur du väljer att servera läskEN. Det är klart att den läsk man gör hemma inte ser ut på samma sätt som den i butik. Men det kan vara inbjudande ändå. Ett sätt som blir bra är att servera i individuella glas.

Du kan också hälla på kanna men då kan det bli avslaget. Testa och se. Garnera gärna med olika tillbehör.

Toppa med en bit citron. Det finns en mängd andra kombinationer du kan prova också. Att våga piffa till det med vågade smaker livar alltid upp den klassiska sockerdrickan.