Tvärtemot vad som sprids av bloggare och journalister på nätet så fungerar inte handpris mot coronaviruset

Coronaviruset överlever en behandling med handsprit, som dödar bakterier och behövs inom vården. Handsprit är helt enkelt för svagt för att döda coronaviruset.

Det säljs hundratusentals flaskor handsprit och säljarna talar givetvis inte om att det inte fungerar, då köper inte kunderna.

På hemsidor och bloggar lär man ut att handsprit fungerar mot virus och corona pandemin.

Därefter förklarar man varför det fungerar på ett trovärdigt sätt och länkar därefter till handsprit på ett nätapotek och får provision på alla köp.

Varning – handspriten ökar risken att smittas av coronaviruset

Händernas eget försvar mot coronaviruset är bakterier på huden och dessa dödas av handspriten. Fettet i porerna löses upp och porerna står öppna.
Coronaviruset har fritt fram när handspriten torkat.

Handdesinfektion utan alkohol är däremot tillräckligt stark för att döda coronaviruset. Man kan köpa alkoholfri handdesinfektion på prisad.se och köpapris.se med flera.I samma nätbutik finns virusdödande tvål och ytdesinfektion.

bakteriedödande

Sveriges ledande professor i bakteriologi uppmanar alla att kasta all handsprit

Coronaviruset dödas inte av handsprit. Vid Sahlgrenska akademin finns överläkaren och professorn i kliniskt bakteriologi, Agnes World, som säger:

Endast bakterier dödas av handsprit, den har ingen verkan mot virus.
– Kasta all handsprit är hennes uppmaning.
– All handsprit jag hittar kastar jag. Däremot bör man använda handsprit om man jobbar inom vården och på sjukhus, fortsätter hon.

https://www.expressen.se/halsoliv/halsa/professorn-sluta-med-handsprit/

Farligt att blanda sin egen handsprit

Coronaviruset kan inte dödas med hemmablandad handsprit.

Tusentals personer blandar egen handsprit av T-röd denaturerad T-sprit, glycerin och vatten.
Denna illaluktande produkt skall de därefter använda på sina händer.

Inte bara privatpersoner utan även tidningar sprider dessa recept. Mängder av T-sprit säljs och det är ibland slutsålt.

Alkohol dödar inte coronaviruset, inte en denaturerad alkohol som T-Röd. Hudens eget bakterieskydd som annars skulle angripit coronaviruset, dödas.

Denaturerad sprit är verkligen inte avsedd för hudvård. https://coronaviruset.info/ Den är blandad med denatureringsmedel för att inte kunna drickas. Därefter är den färgad med färgämne.

Den hudläkare som skulle säga OK till denna blandning lär vara svår att finna.

Blanda din egen handdesinfektion som är identisk med köpt

På marknaden finns koncentrat under namnet PandemStop till att blanda 1/2 liter och 5 liter Handdesinfektion och Ytdesinfektion.

Tillverkare är ett mycket kompetent svedalaföretag som har tillverkat desinfektionsmedel i 12 år och har tillstånd för tillverkning både från kemikalieinspektionen och länsstyrelsen.
Tillverkare av desinfektionsmedel skall vara godkända och under tillsyn av kemikalieinspektionen, allt annat kan vara farligt eller verkningslöst.

Desinfektionsmedel är slut i hela Sverige, vem kan leverera?

Coronaviruspandemin har orsakat en kolossal efterfrågan på desinfektionsmedel, vanligast i form av virus- och bakteriedödande spray och desinfektionsmedel. Miljontals liter verkningslös handsprit har sålts till intet ont anande privatpersoner.

Handdesinfektion är slut i hela Europa. Emballage, flaskor, kapsyler, doseringspumpar, sprayers – allt är slut. Återfuktningsmedlet glycerin är slutsålt. Desinfektionsmedel innehåller biocider som dödar coronavirus, dessa är slutsålda.

Flaskor tillverkas dygnet runt och fylls efterhand och säljer slut direkt.

Handdesinfektion sälja av vissa företag utan att de kan leverera. Köparen skall få leverans senare, hen hamnar i en kö. Beställaren kan bara hoppas.

När detta skrivs har i princip alla webbutiker slut på handdesinfektion och ytdesinfektion i normalstora förpackningar 500 ml. Samma sak med antibakteriell handtvål.

Undantag finns, dessa butiker kan leverera:
prisad.se
köpapris.se
allt-fraktfritt.se

Mindre företag som säljer direkt till sina kunder. Okända för de flesta andra. När jag googlar på Köpa Handdesinfektion finns ingen av butikerna med på de första 3 sidorna.
De som söker på Google skickas till butiker utan varor.