Kan jag använda handdesinfektionsmedel mot coronavirus?

Coronaviruset gör att vi känner oss rädda, det är inte så konstigt. Många har personer som tillhör riskgrupper i sin bekantskapskrets. Det är därför som många väljer att använda handdesinfektionsmedel.

Handdesinfektion är viktigt

Du kan smitta även om du inte har några symtom. Det är inte alla som blir smittade som får influensa symtom eller de andra tecknen som vi har lärt oss om.

Du vet inte om du kan smitta andra. Nu måste vi vara noga med handdesinfektion. HANDDESINFEKTIONSMEDEL kan faktiskt begränsa smittan.

Använder du rätt typ av handdesinfektionsmedel?

Myten om handsprit lever kvar. Flera virus är immuna mot handspriten. Om det till exempel rör sig om förkylning, vinterkräksjukan eller influensa är det här inte ett fungerande virusskydd. Då kan det vara mycket bättre att använda en vattenbaserad handdesinfektion eller lära sig mer om hur handtvål ska användas vid handtvätt på rätt sätt.

Finns det en antiseptisk tvål i ditt kök? Tvålen är viktig. En antibakteriell tvål gör nytta hemma.

handdesinfektion

Det är onödigt att köpa hem handsprit. antibakteriell spray Att det inte finns mer handsprit på apoteket är inget problem. Du kan klara dig mot bakterier och virus med en riktigt bra tvål som kommer att fungera utmärkt som handdesinfektionsmedel.

Vattenbaserad handdesinfektion är mild mot din hy.

Det som känns starkt är inte alltid bästa vapnet mot coronavirus

Coronavirus kanske överlever ändå. Risken är stor att du får sprickor i händerna. Det händer oftast när du desinficerar händerna ofta. Det kan hända att vissa handskar ger ett bättre virusskydd än handsprit.

Bra ytdesinfektion är också viktigt

Om du har en bra antibakteriell spray hemma så får du ett extra skydd. Dörrhandtag är en vanlig smittokälla. När du är utomhus kan du öppna dörrar med ärmen istället för med handen. Använd handskar.

Om du är hemma så kan du spraya bakteriedödande spray på dörrhandtag. Då har du ett bra skydd hemma. Gå aldrig utan antibakteriell spray.

Du kan även använda sprayen som en bra ytdesinfektion. Då kan du spraya överallt.