Har du läst på om smitta och influensa symtom?

Så vet du att det är influensa. Det kan finnas dem som inte vet hur influensasmitta känns. Den som har influensa symtom får ofta ont i leder och känner sig trött. Du kan även känna dig illamående.

handsprit

Säsongsinfluensan är ingen nyhet. Smitta kan ge olika symtom. Corona dök upp i världen under våren 2020. Då ville många ha ett virusskydd.

Skydda dig mot smitta innan du drabbas av den

Steg 1 är att stärka imunförsvaret med 1-2 gram C-vitamin per dag. Preparatet säljs i pulverform och är mycket billigare. Pulvret går under namnet askorbinsyra eller kalciumaskorbat.

På Dr. Mer info finns på Dr Annika Dahlqvists sajter.

Tiden då virusskyddet sätts in är A och O. Börja innan du får influensa symtom. Just nu är regionerna överbelastade och då är det inte så kul att få intensivvård.

Om du vill undvika att få smitta så måste du skydda dig långt innan du får influensa symtom. Så ska du göra! Det är inte så svårt. Du behöver absolut inte stå i kö för handsprit på apoteket. Ibland är handspriten för svag för bakterierna.

Då är det bättre med handtvätt

En bra antibakteriell handtvål skyddar dig till viss del. Tvål och vatten är minst lika bra som handdesinfektion. Ibland till och med avsevärt mycket bättre.

Tvålen är bra om du använder den rätt. Använd rikligt av en antiseptisk tvål och gnugga händerna länge. Spola händerna därefter. Oftast fungerar det bättre än handsprit.

Ofta undrar man vad man ska ha handspriten till.

Vi kan få intrycket av att handsprit är bättre än en vanlig antibakteriell tvål. Det är sällan så. Du vill ta död på viruset. Kom även ihåg att det kan finnas virus som sprids via luften. Rena händer är bra men inte allt.

Många virussorter är immuna mot alkogel. basala hygienrutiner Tro inte att handspriten löser dina influensa symtom. Det enda du behöver är tvål och vatten. Du ska inte tro att handsprit skyddar mot smitta.

Vi måste göra vad vi kan för att inte få någon smitta

Det är alltså bra om du håller avstånd från andra personer med influensa symtom. Ingen kan slippa undan reglerna. Använd gärna olika former av ytdesinfektion.

Det går att desinficera handtag och andra ytor med en bakteriedödande spray. Sprayen kan vara lika viktig som tvål. En antibakteriell spray kommer åt där du annars kanske inte hade gjort rent.

Det kan vara ett bra sätt att undvika smitta på. Det är viktigt att du fyller på med nya produkter så att lagret alltid är fullt.