Coronaviruset är vår tids stora pandemi!

Fienden har kommit men det var inte ryssen! Tyvärr har vi redan fått se vad den nya pandemi kan åstadkomma. Det kan vara svårt att veta vem som bär på coronavirus. Du kan förbereda dig redan nu.

Du kan börja med att förbättra ditt immunförsvar med hjälp av C-vitamin. Ester-C ger bäst resultat. Enklare och 10 ggr billigare är att köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat som pulver och lösa ett kryddmått (1 gram) i lite kaffe eller annan vätska.

En pandemi kräver extra god handhygien

Om dina händer är rena minskar du risken att föra vidare virus till andra människor. Ofta tänker vi inte på händerna. Om vi har virus händerna och för dem till ansiktet eller munnen finns det risk för att vi får coronavirus.

Smittstopp

När vi har en pandemi måste vi tänka på vilken tvål som vi använder. Handsprit hjälper inte. Du behöver inte vänta på nya leveranser av handsprit från apoteket!

Några av våra vanligaste virus överlever handspriten. Handspriten tvättar bort det naturliga fettet i huden.
Då kan bakterierna slå till. De bakterier som handspriten inte kan ta bort finns kvar. Du kan smittas med flera olika sjukdommar.

Handsprit orsakar ofta torra händer. Använd alkoholfri katjonisk handdesinfektion som tar alla virus, som Smittstopp eller Forte, istället.

Bakteriedödande handtvätt är nästan lika effektivt. En antibakteriell tvål är effektivare mot bakterier än en vanlig tvål. Många väljer att ha en antiseptisk tvål i köket.

Just nu kan de vara svåra att få tag i men butiker som prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se har det mesta.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Gå inte nära andra människor

Denna pandemi hindrar oss från att leva våra vanliga liv. Vi måste försöka att hålla smittan nere.

Vi har chansen att utrota pandemiN om alla hjälps åt. Desinfektion info Det har vi sett i flera länder där man tog krafttag och till och med låste in städer från resten av landet för att hindra smitta att sprida sig.

Man kan inte gärna ha fest under en pandemi. Coronavirus sprids via luften och det går inte att se vem som smittar. Många tror att det bara är dem med influensasymtom som smittas men så är det inte.

Lär dig hur du kan desinficera ytor på ett effektivt sätt

Medel för ytdesinfektion är bra att ha oberoende av vad som händer. En bakteriedödande spray kan användas nästan överallt. Om du kan desinficera ytor på ett bra sätt blir det lättare för dig att hantera en pandemi.

Just nu är det extra viktigt med den egna hygienen. Ytor av plast är coronavirusets favorityta. Det är svårt att veta vem som rört varan innan du köpte den.

Handla inte hela tiden!

Det här är också ett sätt att göra sig redo för pandemi. Om du handlar varje vecka ökar du risken för att du kommer att träffa någon som bär på coronavirus. Prova att storhandla för att minska risken för smitta. Du kan använda handskar när du handlar.

När du går och handlar är det också klokt att bära handskar. Ta med dig en antibakteriell spray som du använder till exempel på ratten när du plockar av dig handskarna för att köra hem i bilen. Det här kan fungera mycket bättre än handdesinfektionsmedel som handsprit.