Använd handtvål istället för handsprit som handtvätt

De flesta har förstått att god handhygien är viktigt. Kika i ditt tvållager så att du vet om du har rätt typ av handtvål hemma. En pandemi kan absolut fungera som väckarklocka för att du ska börja praktisera korrekt handtvätt.

Handspriten tar inte alla bakterier.

Många tror felaktigt att handsprit skyddar mot coronaviruset. Folk byggde upp stora lager av handsprit hemma. Handsprit fungerar långt ifrån perfekt mot alla virustyper i samhället.

Sprit biter inte ens mot några av våra vanligaste åkommor. Det räcker oftast med bra rutiner för handtvätt. Vårdpersonal har känt till det i många år.

Slipp få influensa genom att använda rätt handtvål på rätt sätt

desinfektion

Dels är det smart att investera i en antibakteriell tvål som kommer att ta död på smitta. Tänk på att tvålen är alkoholfri. Den bakteriedödande tvålen är inte bara skonsam mot dig den dödar också virus snabbt och effektivt. Allt fler har fått upp ögonen för Smittstopp handtvål.

Nu när coronaviruset härjar måste du bruka handtvätt. Det gäller att använda en tvål som ger god desinfektion och att gnugga in den under minst 20 sekunder. Därefter ska du skölja noga.

Nu måste du tvätta händerna mer frekvent. Ta för vana att använda handtvål efter varje toalettbesök. Använd den också när du kommer hem. Du kan ha tvål i flera rum. Det gör att man inte glömmer.

Det är lättare än du tror att få smittan!

Det är viktigt att försöka att besvara den frågan när man ska välja desificeringsmetod. handsprit apoteket Det handlar ju inte bara om att ha en bra handtvål och om att använda den på rätt sätt.

Kolla i förrådet så att du har bakteriedödande medel hemma, det kan komma väl till pass nu. Många tänker inte på att det kan vara lika betydelsefullt som handdesinfektionsmedel. Har du tänkt på hur du kan öka ytdesinfektionen hemma?

Glöm inte bort din interaktion med andra vuxna och barn. Du kan bli sjuk när andra är sjuk. Tänk på att använda handtvål som handtvätt.

Vi måste göra vad vi kan

God handtvål i alla ära men vi måste komma ihåg att vi får bästa effekten när alla tvättar händerna flitigt. Använd därför all spray och tvål som du har hemma. Överallt.